Nostalgische horeca interieurs

26 okt. 2018

Eerder dit jaar schreef ik over het fotograferen bij Café Tante Lida. Dit verhaal krijgt een leuke wending. De horeca-interieurbouwer vond mijn foto’s van Café Tante Lida erg mooi en wilde kennismaken.

Kennismaken met de cafées in Oudewater

Eerder dit jaar ben ik langs geweest bij Van Zuilen Horeca-interieurs. Het bedrijf uit Oudewater bouwt nostalgische (horeca-) interieurs en bestaat uit een grote werkplaats met daarboven een grote showroom vol met bars, horeca-meubilair, emaille borden en andere decoratieve accessoires.

Passie en enthousiasme

Toen ik de showroom de eerste keer bekeek, keek ik mijn ogen uit. Zoveel variatie, allemaal gesorteerd en smaakvol gearrangeerd. Ik was erg enthousiast over het bedrijf nog voor ik één woord had gesproken met de eigenaar of eigenaresse. De ongemaakte passie die zij allebei hebben voor hun werk, zorgde voor een klik. Afgelopen periode heb ik diverse projecten voor hun nieuwe website gefotografeerd.

Nostalgisch maar nog niet versleten

Gedurende de verschillende fotosessies voor Sijf & Dax van Zuilen vond ik het bijzonder om horeca-interieurs te fotograferen die nog zo gaaf en heel zijn. Door de jaren heen heb ik veel horeca-interieurs gefotografeerd, maar veel van die bedrijven waren al enige tijd in bedrijf. Dat geeft natuurlijk slijtage en gebruikssporen. Bij deze foto-projecten lijkt alles nog zo nieuw, terwijl het authentiek is. De barren, panelen en lambriseringen komen net als de emaille borden uit echt Engelse en Ierse pubs. De credits hiervoor gaan natuurlijk naar de horeca-interieurbouwers van Sijf & Dax van Zuilen.

Café in de showroom in Oudewater.
Café in de showroom in Oudewater.
Afgerond project in Midden-Nederland door Sijf en Dax van Zuilen.
Afgerond project in Midden-Nederland door Sijf en Dax van Zuilen.
Veel uiteenlopende sfeermaterialen met schetsen van projecten in de showroom.
Veel uiteenlopende sfeermaterialen met schetsen van projecten in de showroom.
Bekijk meerContact
high tech design element