Registratie van verbouwing: voor, tijdens en ná

20 nov. 2018

Het gebeurt bijna nooit dat ik een locatie binnen zes maanden drie keer zeer uitgebreid fotografeer. Des te leuker om uit te leggen waarom dit afgelopen half jaar toch gebeurde.

De oude, tijdelijke en nieuwe situatie

Afgelopen mei heb ik een uitgebreide fotoreportage met interactieve 360-gradenfoto’s gemaakt van een kantoor- en opleidingsgebouw in Leusden. Het bedrijf was nog vol in bedrijf en dat maakt de impressie ook authentiek. Na deze fotosessie werd begonnen met het strippen van het complex om vervolgens alles opnieuw te bouwen. In augustus fotografeerde ik precies dezelfde ruimtes opnieuw. Behalve de muren en raampartijen was er bar weinig hetzelfde.

Virtueel reizen door de tijd

Des te leuker is het om begin deze maand opnieuw foto’s te maken van het complex, kort na de heropening. Alles is klaar en netjes afgewerkt. Met ruim 15 gigabyte aan foto’s van voor, tijdens en na de verbouwing, heb ik een virtual tour gemaakt waarmee door de tijd kan worden gereisd. Per vertrek of ruimte kan worden gekozen: “bekijk voor, tijdens of na de verbouwing.” Zes maanden werk is letterlijk te zien met één tap of muisklik. Dit is een interessante opdracht. Naar aanleiding hiervan werk ik nu aan een concept voor bouwbedrijven in de herontwikkeling van bestaand vastgoed.

De verbouwde Academy in Leusden eind 2018.
De verbouwde Academy in Leusden eind 2018.
Gestripte Academy in Leusden.
Gestripte Academy in Leusden.
Academy voor de verbouwing in 2018 begon.
Academy voor de verbouwing in 2018 begon.
Bekijk meerContact
high tech design element