Of ik trek heb in iets anders, fotografie voor Uber Eats

21 feb. 2019

Eind januari informeerde een Frans bedrijf of ik mee wil werken aan een doorlopend project: fotografie van maaltijden thuis-bezorgservice Uber Eats. Medewerkers van het Franse bedrijf zagen mijn horeca-interieurfoto’s en gingen er vanuit dat ik al ervaring had.

Richtlijnen voor fotografie maaltijden

Hoewel ik af en toe gerechten fotografeer voor websites, brochures en menukaarten, werd ik uitgebreid geïnstrueerd over wat precies de bedoeling is. Wereldwijd moet de fotografie van afhaalgerechten voor Uber Eats op dezelfde consistente manier gebeuren. Met name de compositie en de manier van licht-gebruik speelt een grote rol.

Even proeven aan de Uber Eats richtlijnen

Voordat ik voor Uber Eats mocht fotograferen, werd er gevraagd of ik een aantal gerechten kon fotograferen volgens de Uber Eats richtlijnen. Mijn vrouw rende al bijna enthousiast naar de supermarkt. Echter bestond het toeval dat Evelien van Sjiek aan de Amstel druk is met de nieuwe website. Ik heb daar de horeca-interieurfoto’s voor gemaakt en ze wilde graag een aantal gerechten laten zien. Ik vroeg of ze mij wilde helpen met de voorbereiding van wat gerechten. Ik kon de volgende middag al bij haar terecht.

Dat smaakt naar meer

De ochtend na de opnames heb ik de foto’s opgestuurd voor beoordeling. Bij het uploaden van de foto’s kreeg ik trek in al dat lekkers. Volgens mij is dat een goed teken. De Fransen waren zeer enthousiast. Net als Evelien. Ik kijk dan ook uit naar de eerst volgende foto-opdracht van maaltijden.

Een selectie van de kaart van Sjiek aan de Amstel
Een selectie van de kaart van Sjiek aan de Amstel
Visplateu
Visplateu
Catch of the Day
Catch of the Day
Coquilles
Coquilles
Sjiek Special
Sjiek Special
Vega Mixed Grill
Vega Mixed Grill
Baambrugse Big
Baambrugse Big
Poke Bowl Zalm
Poke Bowl Zalm
Bekijk meerContact
high tech design element