Fotografie winkel- en kantoorinterieur voor ontwerpstudio

22 nov. 2019

Voor Studio Jeroen de Jong fotografeerde ik een afgerond project voor portfolio- en referentiedoeleinden van het bureau. Het ging om een herindeling van de winkel en het inpandige kantoor van Carpentier Mooren in Aalsmeer.

Wensenlijst voor Architect: met composities en oog voor details

Bij aanvang van de opnamesessie maakte ik met de architect een wensenlijst. We bespraken in de winkel en het kantoor mogelijke composities en te fotograferen details. Dit werkte fijn: snel bleek dat we allebei veel aandacht hebben voor details. Na de foto's en ideeën van de ontwerpers zelf, was er gelegenheid voor aanvullende ideeën: na de mooie eerste opnames ontstond op er een stortvloed aan creativiteit. Hierdoor konden er uiteindelijk veel meer foto's worden gebruikt dan vooraf was voorzien.

De uitdaging: personen tijdens de opnames

Ter gelegenheid van de afronding van de verbouwing organiseerde Carpentier Mooren een feestelijke (her-) opening. Hoewel de winkel (gedurende de verbouwing en ook vandaag) open is, staat alles er (extra) mooi bij vanwege de feestelijke heropening. Bij uitstek het moment voor foto's, maar klanten, medewerkers en leveranciers wilde ik uiteraard slechts beperkt in beeld.

Bekijk meerContact
high tech design element