Interieurfotografie met daglicht en radiografisch aangestuurde flitsers

31 mrt. 2020

In juli 2018 begon ik met het toevoegen van flitsers voor het verbeteren van mijn interieurfotografie. Vandaag de dag werk ik bijna uitsluitend met radiografisch aangestuurde flitsers, vaak verstopt net buiten het beeld van mijn fotocamera.

Van een koffers vol met flitsers naar twee krachtige mobiele flitsers

Oplettende opdrachtgevers hebben mij de afgelopen anderhalf jaar met een viertal verschillende flitssystemen zien sjouwen. Hoewel flitsers op het oog veel op elkaar lijken, ondervond ik behoorlijke verschillen in de aansturing van de lampen. Net als de consistentie in de kleur van het licht en het vermogen of de maximale kracht van de flitser. Inmiddels werk ik enkele maanden met een set die zeer goed bevalt.

Lezen van daglicht om het interieur vervolgens aan te vullen met flitslicht

Door flitsers strategisch in een interieur te plaatsen kan ik kleuren en texturen van meubels en materialen net dat beetje extra detail geven. Een vaak gemaakte fout is om vanaf de camera een bak licht de kamer in te schieten. Dit levert wel lichte, maar (ongewenst:) ook platte of fletse foto's op. Met het plaatsen van de flitsers in een interieur, is het cruciaal om natuurlijk licht te complementeren. Dit lukt mij steeds beter en om die reden deel ik graag wat foto's ter illustratie.

Monumentale woonboerderij - interieurfoto's

Afgelopen maand fotografeerde ik een monumentale woonboerderij. Al deze foto's zijn gemaakt met geactiveerde flitsers.

Bekijk meerContact
high tech design element