Referentiefotografie karakteristieke houten vloer

7 nov. 2023

In een winkel of showroom toon je jouw producten op hun best. Maar wat als klanten vragen: hoe ziet deze vloer er uit in onze woonkamer of op de overloop? Geef producten context met vakkundige project- en referentiefotografie.

Project- en referentiefotografie

Voor oriëntatiegesprekken zijn professionele project- en referentiefotografie een handig hulpmiddel. Met een breed scala aan eigen beelden toon je hoe jouw producten het doen in het echt. Laat het vakkundig fotograferen voor een uniek beeld van jouw product met échte keukens, meubels en accessoires. Geen ingewikkelde studio’s of in scene gezette showrooms; in minder dan zes kwartier maakte ik deze foto’s voor de leverancier van unieke houten vloeren.

Unieke eigenschappen houten vloeren

Goede referentiefoto’s tonen goed de verschillen in eigenschappen van houten vloeren. Iedere houten vloer is uniek. In tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaatvloeren, is tekening van het hout per plank uniek. Daarnaast zijn de kleur en legvorm nogal van invloed. Maar waar goede foto’s het verschil maken ten opzichte van medium beelden is reliëf. Is er een kantafwerking of veling en is de vloer glad of wat ruwer bewerkt?

Hongaarsepunt, donker gekleurd met vierzijdige velling

Bekijk enkele foto’s van een bijzondere houten vloer. Deze vloer is gelegd in een Hongaarse Punt en valt daarbij op door de donkere kleur en ruwere afwerking aan de bovenkant. De planken hebben karakteristieke noesten en zaagstrepen en aan alle vier de zijden van de planken is de kant met de hand afgewerkt, dat een vierzijdige velling wordt genoemd.

Bekijk meerContact
high tech design element