Mediaproducties voor marketing van vakantieverblijven in de Provence, Zuid-Frankrijk

19 mei 2024

Afgelopen maand reisde ik per auto met bijna al mijn opname-apparatuur naar vier vakantieverblijven in Lorgues, de Provence in Zuid Frankrijk. Het doel was om met foto, film en een interactieve virtual tour een goede impressie te maken voor potentiële gasten vanuit de hele wereld.

Vakantievilla’s en een Bastide uit het begin van de achttiende eeuw

In Lorgues verhuurt de opdrachtgever drie vakantievilla’s en een authentieke Bastide op ruime eigen kavels. De Bastide stamt uit het begin van de achttiende eeuw en is daarmee een klassiek gebouw. Rondom de gebouwen zijn tal van plekken om te ontspannen, waaronder verwarmde privé-zwembaden, jeu de boule-banen en voor de kleinsten prachtige speeltuinen.

De verblijven liggen enkele kilometers uit elkaar en zodoende kon ik met een strakke planning de volgende ruwe opnames maken:

De hoeveelheid bestanden maakt het op zich al een uitdagend project.

Omvangrijk en uitdagend project: mijn grootste uitdagingen

Gedurende de opnamedagen maakte ik honderden gigabytes aan ruwe data. Het verwerken hiervan vergde veel tijd:

Tip voor anderen: gebruik de app Sun Surveyer om de stand van de zon ten opzichte van een geografische plek te raadplegen. Zo kun je standpunten inplannen wanneer de zon mee of juist tegenwerkt (afhankelijk van de creativiteit.)

Plezier en genieten

Men zegt vaak dat "van je hobby je werk maken" fantastisch is. Ik denk dat de overtreffende trap is: "van een combinatie van je hobby's je werk maken." Zo denk ik terug op dit project. Natuurlijk zijn er de uitdagingen, maar wanneer je graag reist met de auto, geniet van de natuur, daar foto's en filmopnames van maakt. Vanaf de grond, overdag en 's avonds.Vanuit de lucht met een professionele drone terwijl je als kind droomde van het vliegen met op-afstand bestuurbare helikopter met fotocamera... Snap je? Ik doe graag wat ik doe, en ik zoek graag naar mooie dingen om te filmen of fotograferen. Suggesties of ideeën? Neem contact met me op voor een volgend project.

Later zal ik beelden laten zien van de andere objecten in Lorgues. Hieronder in ieder geval een impressie van La Bastide du Pin. Bekijk de film-impressie via Youtube en de virtual tour via Kijk Virtueel.

Aanzichtfoto in de avond vanaf het zwembad.
Aanzichtfoto in de avond vanaf het zwembad.
Een zonsondergang vanuit een slaapkamer.
Een zonsondergang vanuit een slaapkamer.
Chambre avec les vues ofwel de kamer met de uitzichten.
Chambre avec les vues ofwel de kamer met de uitzichten.
Interieurfoto van een van de badkamers.
Interieurfoto van een van de badkamers.
Achteraanzicht van La Bastide du Pin
Achteraanzicht van La Bastide du Pin
Goed verzorgde tuinen en onderhoud.
Goed verzorgde tuinen en onderhoud.
Overzicht dronefoto vanuit de lucht.
Overzicht dronefoto vanuit de lucht.
Bekijk meerContact
high tech design element