Smaakvolle fotografie van afhaalgerechten en bezorgmaaltijden

26 mei 2020

Door de jaren heen heb ik voor diverse horeca-ondernemers gefotografeerd. Deze missen momenteel een groot deel van de omzet. Op de volgende manier probeer ik horeca-ondernemers te helpen.

(On) afhankelijkheid van grote platforms voor afhaalmaaltijden en bezorgen

In januari vorig jaar fotografeerde ik maaltijden bij Sjiek aan de Amstel voor online bestelplatform Uber Eats. Zowel de horeca-ondernemer als de coördinator voor Uber Eats waren erg enthousiast. Toch staakte ik dit project na deze eerste opnames. De voorgestelde vergoeding per opdracht bleek met meer dan 50% te optimisch voorgesteld. Een merkwaardige manier van zaken. Ik heb dit lang naast mij neergelegd.

Hoge commissies voor ondernemers bij Thuisbezorgd, Uber Eats, Deliveroo

Diverse relaties zijn door het sluiten van de horeca-zaken afhankelijk geworden van afhaal- en bezorgmaaltijden. Consumenten zijn natuurlijk bekend met Uber Eats en Thuisbezorgd, maar deze brengen per bestelling hoge commissies in rekening bij de horeca-ondernemer.

Omzet maken met zeer lage kosten

Mijn verhaal met grote afhaal- en bezorgplatforms kwam recent weer ter sprake bij mijn broer Willem. Hij ontwikkelde een eenvoudig te beheren bestelmodule voor Restaurant De Plekk.

Met bijzonder veel aandacht voor de gebruikservaring van de consument en de schaalbaarheid voor piek- en dalmomenten in de keuken, ontwikkelde Willem Lemmid Store. Inmiddels genereert zijn winkel omzet voor zes enthousiaste ondernemers (26 mei '20.)

Omzet genereren binnen een dag

Een Lemmid Store kan omzet genereren binnen één dag. Mijn broer installeert de winkel en structureert de optimalisaties voor de piek- en dalmomenten van de capaciteit in de keuken. Ik fotografeer op locatie gerechten en plaats deze voor de ondernemers in de Lemmid Store met bijbehorende product-omschrijving.

Prijs voor ondernemers door ondernemers

Mijn broer en ik zijn allebei ondernemers en staan met beide voeten op de grond. Er is geen duur kantoor. Wij zijn ons bewust van de weggevallen buffers en omzetten van ondernemers.

Om deze reden richt ik samen met Willem de Lemmid Stores in voor een bijzondere prijs. Er zijn geen opstartkosten en geen vaste contracten. Voor Lemmid Store betaalt de ondernemer alleen voor geslaagde bestellingen. Twee procent. En die commissie delen de broers.

Aan ondernemers die omzet willen maken met afhalen en bezorgen: vraag mij om een vrijblijvende demonstratie. Daarvan word je enthousiast.

Toekomst

Het voorspellen van de toekomst laat ik aan anderen over. Maar als ondernemer denk ik dat het hebben van een extra afzetkanaal bijzonder prettig is om op te kunnen terugvallen. Helemaal in deze gekke tijd.

Smaakvolle fotografie

Onderstaande foto's maakte ik afgelopen periode voor verschillende ondernemers. Ziet dit er niet aantrekkelijk uit? Ik heb trek in meer.

Bekijk meerContact
high tech design element